Zobni nakit, keramične luske, estetske plombeESTETSKA DENTALNA MEDICINA

BELE ZALIVKE

Prizadete zobne krone zobozdravnik nadomesti s plombami. V sodobni stomatologiji so plombe narejene iz kompozita, ker omogoča, da lahko zob oblikujemo čim bolj podobno naravnemu. Amalgamskim zalivkam se izogibamo zaradi škodljivosti živega srebra, ki se nahaja v amalgamu.

Kadar so poškodbe zobnih kron prevelike, lahko z Inleyi ali Onleyi (vlite plombe) dogradimo zelo napredovane in obsežne izgube zoba. Tak način dograditve je še posebej natančen, saj so take plombe narejene v zobotehničnem laboratoriju in so po obliki in barvi skoraj identične naravnemu zobu. Inlayi in onlayi so lahko kompozitne ali keramične. Po izdelavi v laboratoriju jih v naši ordinaciji cementiramo.

  • veneerji – luske

Veliko ljudi si želi imeti svetlejši, lepši in bolj atraktiven nasmeh, vendar so njihovi zobje poškodovani, zabarvani, nepravilno razporejeni ali plombirani. Pogosto so porcelanske luske idealna rešitev, s katero lahko vaš nasmeh ponovno zažari v vsem svojem sijaju. S pomočjo lusk lahko spremenimo velikost, barvo in obliko zoba, kar nam omogoča individualizirano izdelavo popolnega nasmeha.

Beljenje zobESTETSKA DENTALNA MEDICINA

S posebnimi, neškodljivimi preparati za beljenje vam v naši ordinaciji strokovno in varno posvetlimo zobe.

Izvajamo 2 tehniki beljenja:

  • Beljenje v ordinaciji avitalnih zob (power bleaching) – Uspešno se da posvetliti zdravljene, avitalne (mrtve) zobe, ki so z leti potemneli.
  • Beljenje v ordinaciji vitalnih zob - pod strokovnim nadzorom vam že v 1 uri posvetlimo zobe za 5–9 nians, s tehniko Opalescence boost.